Μενού

101 ταινίες με μυστικούς πράκτορες- Παρουσίαση βιβλίου

101_agents
Κατηγορία
Παρουσίαση βιβλίου
Dates
14/11/2023 19:30 - 21:30
Τόπος
Στέγη Bibliotheque - Στέγη bibliotheque
Τηλέφωνο
Ιστοσελίδα

101 ταινίες με μυστικούς πράκτορες

Bibliotheque και ο Δημήτρης Κολιοδήμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κολιοδήμου, την Τρίτη 14/11 και ώρα 19:30 στη Στέγη Bibliotheque

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Άκης Καπράνος - Κριτικός κινηματογράφου
  • Χρήστος Μήτσης - Κριτικός κινηματογράφου
  • Φωκίωνας Μπόγρης - Σκηνοθέτης
  • Δημήτρης Κολιοδήμος - Συγγραφέας, Κριτικός Κινηματογράφου

Λίγα λόγια...

Με τον όρο «κατάσκοπος» εννοούμε το άτομο εκείνο στο οποίο έχει ανατεθεί η απόκτηση κρυφά πληροφοριών. Για κάθε χώρα ή οργανισμό, υπηρεσία ή εταιρεία, «κατάσκοπος» είναι ο άνθρωπος του αντιπάλου της. ο δικός της άνθρωπος αναφέρεται ως «πράκτορας». Χωρίς μία τέτοια διάκριση, οι δύο όροι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι συνώνυμοι και να χρησιμοποιηθούν σ’ όλες τις περιπτώσεις.

Κάθε πράκτορας ή κατάσκοπος συνεργάζεται με συναδέλφους του και αντιμάχεται τους αντιπάλους του με τέτοιον τρόπο ώστε να μην γίνει γνωστή η δράση του και να μην αποκαλυφθεί η ιδιότητά του. Υπό σαφείς προϋποθέσεις ή κάτω από καθορισμένες συνθήκες, συγκεκριμένοι κατάσκοποι/πράκτορες διαθέτουν εν λευκώ «εξουσιοδότηση να σκοτώνουν». Τα άτομα αυτά, στον κινηματογράφο, λέγονται «μυστικοί πράκτορες», με το επίθετο να επισημαίνει την εκχώρηση αυτή και να υπογραμμίζει τη θανατηφόρα δράση τους.

Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται σε ταινίες που έχουν ως πρωταγωνιστές τέτοιους ανθρώπους, αντιπροσωπευτικότερο δείγμα των οποίων αποτελεί ο Τζέιμς Μποντ – ένας πράκτορας στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας της Μεγάλης Βρετανίας, που φέρει τον κωδικό 007. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, η επιτυχία των ταινιών του, γέννησε ένα πλήθος άλλων φιλμικών πρακτόρων, που κατέκλυσαν τις οθόνες ολόκληρης της υφηλίου. Ένα σημαντικό μέρος των ταινιών αυτών, μαζί με άλλες, προγενέστερες ή μεταγενέστερες, από το 1936 μέχρι το 2022, θα συναντήσετε στις σελίδες του.

101 agents fnl

 
 
 

Λίστα Ημερομηνιών (Σελίδα λεπτομερειών εκδήλωσης)

  • 14/11/2023 19:30 - 21:30

Smart Search Module