Μενού

ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ, Η (Επανέκδοση) - Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

Ένας δολοφόνος που παριστάνει τον ιεροκήρυκα προσεγγίζοντας χήρες για να κλέψει την περιουσία τους μαθαίνει στη φυλακή πως ο θανατοποινίτης συγκρατούμενός του έχει κρύψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Με την αποφυλάκισή του προσεγγίζει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Η πρώτη και τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος ηθοποιός Τσαρλς Λότον είναι ένας σκηνοθετικός άθλος χωρίς ταίρι.  

the night of the hunter3

Εντελώς εκτός μόδας και τάσεων στην εποχή του, η βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Χάρι Πάουερς, Νύχτα του Κυνηγού, με τις σκληρές γωνίες του οπερατέρ Στάνλεϊ Κορτέζ, το διψασμένο για αίμα σενάριο του Τζέιμς Έιτζι και τον λυρικό οίστρο του ανασφαλούς στα γυρίσματα Λότον, απέτυχε παταγωδώς και εκτιμήθηκε δεόντως πολύ αργότερα για τον εξπρεσιονιστικό τρόπο που αποτάσσει την υποκρισία ενός δολοφόνου ψευδοϊεροκήρυκα και κρατά αμείωτη την αγωνία σαν μια θρίλερ παραβολή που μένει για πάντα επίκαιρη και αισθητικά σύγχρονη.  

Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ, ο σεσημασμένος κυνηγός μικρών παιδιών και χήρων γυναικών που τρομοκρατεί, μπλέκοντας στα δάχτυλά του την αγάπη και το μίσος και σφυρίζοντας ανατριχιαστικά μέσα στη νύχτα, δίνει μία από τις πιο καθηλωτικές ερμηνείες όλων των εποχών, δημιουργώντας ένα σέξι τέρας από μπρεχτικά υλικά.

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr

Smart Search Module