Μενού

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 - Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος

1817 3

Ο Γάμος αλά ελληνικά επιστρέφει, αυτήν τη φορά στα πάτρια εδάφη, η Νία Βαρντάλος πρωταγωνιστεί όπως πάντα και επιπλέον σκηνοθετεί μια κομεντί που τεστάρει τα κλισέ στο μέρος όπου γεννήθηκαν, δοκιμάζοντας να συντονιστεί με την πραγματικότητα, αφού ενσωματώνει στην πλοκή το μεταναστευτικό με ένα ειδύλλιο με χαρακτήρα συμπερίληψης, μαζί με το καραμπινάτο ελληνικό στοιχείο.

Το twist της δεύτερης συνέχειας της εξαιρετικά δημοφιλούς ταινίας, που έσπασε ταμεία πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν εμφανίστηκε από το πουθενά, είναι ένα μυστικό του εκλιπόντος πατριάρχη, που τα αδέλφια Πορτοκάλος ανακαλύπτουν όταν φτάνουν στη γενέτειρά του ‒ η μητέρα (Λέινι Καζάν) έχει μείνει πίσω λόγω «επιλεκτικής» άνοιας, και είναι όσο χρειάζεται ικανή για να υποδείξει τι είχε συμβεί στο παρελθόν. Η βραβευμένη με Tony Άντρεα Μάρτιν είναι και πάλι η θεία με το πιο σπιρτόζικο κωμικό timing σε μια ανάλαφρη παραλλαγή του Mamma Mia που ωστόσο πάσχει από έλλειψη ιλαρότητας και έμπνευσης, ενώ διακατέχεται από μια αναμενόμενη τουριστικότητα.

Η ματιά της Βαρντάλος, όπως και η παρουσία της, παραμένει ζεστή και ανθρώπινη, αν και τα επεισόδια όσο πάνε και ξεθυμαίνουν από ενέργεια και φρεσκάδα. Το soundtrack είναι ένα τζουκ μποξ ελληνικών hits από τον Αλκαίο μέχρι τον Παντελίδη, ενώ το τραγούδι των τίτλων υπογράφει η Ρίτα Γουίλσον με την αιώνια υποψήφια των Όσκαρ, Νταϊάν Γουόρεν, και ερμηνεύει ο Χρήστος Μάστορας ‒ λες;

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα lifo.gr

Smart Search Module