Μενού

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ - Άγγελος Πολύδωρος

2054 7

Ένα μυστήριο της Άγκαθα Κρίστι και του ήρωά της, με γοτθική ατμόσφαιρα και φόντο τη Βενετία, αντί του Λονδίνου, που ήθελε βιβλίο της.

Βρισκόμαστε στο 1947. Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό (Κένεθ Μπράνα) έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Όλα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Όλιβερ (Τίνα Φέι), η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό ενδίδει και συμμετέχει σε μια σεάνς της μέντιουμ Τζόις Ρέινολντς (Μισέλ Γιεό) που οργανώνεται στο παρηκμασμένο και στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας Ροβένα Ντρέικ (Κέλλυ Ρέιλι), προσπαθώντας να αποδείξει ότι πρόκειται περί απάτης. Όταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Ο Κένεθ Μπράνα, σκηνοθετεί τυπικά τον εαυτό του ως Πουαρό, χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρικά gothic horror κλισέ (που τα έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες), με τη βοήθεια και της εξαίρετης φωτογραφίας του Χάρη Ζαμπαρλούκου.

Άγγελος Πολύδωρος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα amarysia.gr

Smart Search Module