Μενού

DODO - Στράτος Κερσανίδης

Η οικογένεια του Παύλου και της Αγγελικής Καρακώστα έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Ως μόνη διέξοδος τους έχει απομείνει ο γάμος της κόρης τους της Σοφίας με το γόνο μια πλούσιας οικογένειας. Και ενώ οι προετοιμασίες για τη γαμήλια τελετή κορυφώνονται, στην τεράστια και πολυτελέστατη έπαυλη της οικογένειας Καρακώστα καταφθάνει ένας απρόσκλητος επισκέπτης. Πρόκειται για ένα ντόντο, ένα πολύχρωμο πτηνό το οποίο έχει εξαφανιστεί εδώ και 300 χρόνια! Η εμφάνισή του θα λειτουργήσει ως καταλύτης στις εξελίξεις, ένα μεγάλο μυστικό θα αποκαλυφθεί, οι ισορροπίες θα κλονιστούν και, γενικά, θα γίνει το έλα να δεις!

Ο Πάνος Κούτρας με αυτήν την αλμαδοβαρικού τύπου κωμωδία θα διεισδύσει στα άδυτα της καθωσπρέπει μεγαλοαστικής κοινωνίας και θα αποκαλύψει τις παθογένειές της. Διάφοροι αλλοπρόσαλλοι και αταίριαστοι χαρακτήρες εμπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι γεγονότων τα οποία θα τους αποδιοργανώσουν και θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις.

1668 2

Ένα πολύ έξυπνο και στιβαρό σενάριο αποτελεί τη βάση αυτού που βλέπουμε στην οθόνη. Το στοιχείο της παραδοξότητας εμπλέκει την κωμωδία με το δράμα, δημιουργεί ευτράπελες μεν, τρυφερές δε, καταστάσεις, συνθέτοντας μια ταινία η οποία δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας. Ο Κούτρας σκηνοθετεί με ρυθμό και συνέπεια ακολουθώντας το προσωπικό του στυλ, με το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους έλληνες σκηνοθέτες. Πανέξυπνο το εύρημα με το ντόντο γύρω από το οποίο στήνεται με μαεστρία όλη η αφηγηματική πλοκή που συνδυάζει την ελαφράδα του ευτράπελου με το βάρος της τραγικότητας. Όλα δοσμένα σε σωστές δόσεις που οδηγούν στη γνήσια κινηματογραφική απόλαυση.

Η ταινία αφού έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, προβλήθηκε στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ειδικών προβολών του ελληνικού προγράμματος. Από την Πέμπτη ξεκίνησε να προβάλλεται και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δη
μοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module