Μενού

Ρετροσπεκτίβα της ΠΕΚΚ στον Αντρέι Ταρκόφσκι

AndreiTarkovski

Mε τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την απώλεια του σπουδαίου Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου τιμάει τη μνήμη του με ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Όλες οι μεγάλου μήκους ταινίες του Ρώσου σκηνοθέτη, από τον "Καθρέφτη" και τη "Νοσταλγία", μέχρι το "Στάλκερ" και τα "Παιδικά Χρόνια του Ιβάν", θα προβληθούν από την ΠΕΚΚ στο 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου), ενώ την πλήρη ρετροσπεκτίβα θα συνοδεύσει η μονογραφία της ΠΕΚΚ "Αντρέι Ταρκόφσκι: Ένας Άγιος για Όλες τις Εποχές".

Επιχειρώντας για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πλήρη αποτύπωση της δουλειάς του σπουδαίου Ρώσου δημιουργού, σε μία και μόνη έκδοση, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Vakxikon.gr, θα διαθέτει την έκδοση στους χώρους προβολής του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ενώ στη συνέχεια ο τόμος θα διατεθεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Η έκδοση, για έναν ποιητή που έφυγε πριν από τριάντα χρόνια, περιλαμβάνει κείμενα των Ανδρέα Τύρο, Μαρσέλ Μαρτέν, Θόδωρο Σούμα, Αχιλλέα Κυριακίδη και άλλων, ενώ το πρόγραμμα προβολών της ρετροσπεκτίβας της ΠΕΚΚ, έχει ως εξής:

 </p/

Smart Search Module