Μενού

16 ΦΟΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗ - Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Η φαντασία και η πραγματικότητα αναμιγνύονται μέσα από την ιστορία του πρώτου έρωτα ενός 16χρονου κοριτσιού για ένα 35χρονο άντρα, στην όμορφη αυτή πρώτη ταινία της Σουζάν Λεντόν, κόρης της Σαντρίν Κιμπερλέν και του Βενσάν Λεντόν.

Βαριεστημένη από τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές της, η Σουζάν (που την ερμηνεύει η ίδια, η 21χρονη σκηνοθέτρια) βρίσκει ξαφνικά ενδιαφέρον σ’ ένα μεγαλύτερος της άντρα, τον ηθοποιό Ραφαέλ (ένας πολύ καλός Αρνό Βαλουά), που βλέπει να στέκεται έξω από ένα θέατρο της Μονμάρτης. Βαριεστημένος κι αυτός, ύστερα από ένα ρόλο που παίζει εδώ και μερικά χρόνια, και θέλοντας να ερμηνεύσει πολύ διαφορετικούς ρόλους, αφήνεται να παρασυρθεί από την αθωότητα και την μαγευτική αφέλεια της Σουζάν.

1445 5

ρόσωπα, καταγράφοντας σε γκρο πλάνα, με μια κάμερα στο χέρι, και αναμιγνύοντας, όμορφα και με ένα σχεδόν μουσικό θα έλεγα ρυθμό, τα ερωτικά σκιρτήματα και τα μπερδεμένα αισθήματα και τις ανασφάλειες, μιας μοναχικής, που πιστεύει πως δεν μπορεί να ταιριάξει με τους συνομηλίκους της, Σουζάν, με τη φαντασία και το όνειρο, όπως στη σκηνή όπου ενώ οι δυο τους πίνουν το κόκκινο αναψυκτικό τους στο δίπλα στο θέατρο καφέ, οδηγούνται ξαφνικά σε ένα πανέμορφο χορογραφικό ντουέτο. Προσφέροντας μας, μέσα από το σφιχτοδεμένο σενάριο κι ένα τέλεια ελεγχόμενο, χωρίς περιττές σκηνες, ρυθμό (με την ταινία να διαρκεί μόλις 73 λεπτά), μια ξεχωριστή, τρυφερή ματιά πάνω στο συχνά βασανιστικό, αγχωτικό πέρασμα από την παιδική αθωότητα στην ενηλικίωση.

Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enetpress.gr

Smart Search Module