Μενού

RED NOTICE - Γιάννης Ζουμπουλάκης

Φανταστείτε έναν συνδυασμό από περιπέτεια Τζέιμς Μποντ και Ροζ Πάνθηρα και θα πάρετε αμέσως μια ιδέα. Ενας διάσημος κλέφτης (Ράιαν Ρέινολντς), ένας profiIer που ενώ κυνηγούσε τον πρώτο για την Ιντερπόλ πιάστηκε κορόιδο (Ντουέιν Τζόνσον) και μία «εγκέφαλος» κλοπών πολυτελείας, η οποία κάποια σχέση έχει και με τους δύο (Γκαλ Γκαντότ). Και το κερασάκι στη τούρτα; Τα Χρυσά Αυγά της Κλεοπάτρας. Τρία λέγεται ότι έδωσε στον Μάρκο Αντώνιο, τα δύο είναι που θα πονοκεφαλιάσουν την παραπάνω τριπλέτα.

Δεν θα πονοκεφαλιάσουν όμως εμάς διότι ο σκηνοθέτης Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ εμμένει σε ένα πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και μάλιστα από τον Ρέινολντς, έναν ηθοποιό που συνήθως έχει κρύο χιούμορ ή καθόλου.

1318 1

_ «Θα σε στείλω στο χειρότερο μέρος του κόσμου» του λέει η μπασκίνα (Ρίτου Αρια) που τον συλλαμβάνει στην αρχή.

_«Μπα!;» απαντά εκείνος. «Εννοείς στον λογαριασμό σου στο Instagram;»

Για τετοιου τύπου χιούμορ μιλάμε. Επίσης εδώ «αποδυναμώνεται» και απομυθοποιείται ο γίγαντας Ντουέιν Τζόνσον που έχει μετατραπεί πια σε κρεάτινο βουνό οπότε με το που τον βλέπεις και μόνο, απορείς πως μπορεί καν και κινείται. Τα δε αστεία για το καραφλό κεφάλι του πάνε κι έρχονται. Ο ρυθμός της ταινίας είναι επίσης εξαιρετικός, διότι τα πάντα συμβαίνουν πολύ γρήγορα – από τη Ρώμη στο Μπαλί, στη Ρωσία, στη Βαλένθια κ.ο.κ – οπότε ποτέ δεν βαριέσαι. Για όλ’ αυτά την συνιστώ από τώρα και για όσους βεβαίως θέλουν να την δουν ως χορταστικό θέαμα στην μεγάλη οθόνη, αφού εντός πολύ λίγου, μετά την κινηματογραφική «πρεμιέρα» της, θα παιχτεί στο NETFLIX για το οποίο γυρίστηκε.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr

Smart Search Module