Μενού

ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ, Ο - Στράτος Κερσανίδης

2094 8

Μια τρυφερή, συγκινητική ταινία κινουμένων σχεδίων που μιλά για τη μοναξιά στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, για τη χρήσιμη χρήση της τεχνολογίας και για την αγνή φιλία.

Όλα αυτά μέσα από την ιστορία του Σκύλου ο οποίος ζει ολομόναχος σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Επιθυμώντας κι αυτός μια παρέα, όπως βλέπει γύρω του να έχουν οι περισσότεροι συμπολίτες του, αποφασίζει να αγοράσει ένα ρομπότ-φίλο, σύμφωνα με τη διαφήμιση που είδε στην τηλεόραση. Έτσι αποκτά το φίλο που τόση ανάγκη είχε και περνά μαζί του πολύ ευχάριστα.

Μια μέρα ο Σκύλος αποφασίζει να πάει με το νέο του φίλο στην πλαζ για μπάνιο. Οι δυο τους θα περάσουν υπέροχα, θα κολυμπήσουν, θα κάνουν βουτιές, θα παίξουν και ύστερα θα ξαπλώσουν να πάρουν έναν υπνάκο στην παραλία. Όταν όμως ξυπνήσουν το ρομπότ δεν θα μπορεί να σηκωθεί επειδή, προφανώς, επηρεάστηκε η λειτουργία του από το νερό.

Έτσι ο Σκύλος θα αναγκαστεί να το αφήσει εκεί και να έρθει αργότερα να το επισκευάσει. Μόνο που είναι η τελευταία μέρα της θερινής σεζόν, η πλαζ κλείνει για τον χειμώνα, οι πόρτες κλειδώνουν και πρέπει να περιμένει μέχρι την 1η Ιουνίου που θα λειτουργήσει ξανά. Ο χειμώνας έρχεται, ο Σκύλος μετρά τις μέρες που περνούν ενώ το ρομπότ παραμένει ξαπλωμένο στην άμμο και ονειρεύεται πως έχει καταφέρει να φύγει και να ξαναβρεί το φίλο του. Όμως ο Σκύλος δεν είναι ο μοναδικός μοναχικός τύπος στην πόλη…

Μια όμορφη ταινία κινουμένων σχεδίων, χωρίς λόγια, που μιλά με την εικόνα στην καρδιά όχι μόνο των παιδιών. Με ρυθμό και δράση ο Πάμπλο Μπέργκερ σκηνοθετεί την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο φίλος μου το ρομπότ» (Robot dreams), χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο. Η δουλειά του η οποία εκτιμήθηκε από κοινό και κριτικούς, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.

Στράτος Κερσανίδης
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kersanidis.wordpress.com

Smart Search Module