Μενού

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ, Ο - Κουταλάς Ανδρέας

2141 10

«Ο Μελισσοκόμος» ανήκει στην κατηγορία των ταινιών δράσης όπου ένας καλός εξοντώνει τους κακούς με διάφορους ευρηματικούς τρόπους. Η ιστορία της ταινίας είναι απλή, ο Κλέι ζητά εκδίκηση όταν η σπιτονοικοκυρά του γείτονά του Ελοϊζ αυτοκτονεί αφού εξαπατήθηκε από μια δόλια εταιρεία που κατάφερε να της αποσπάσει τις οικονομίες μιας ζωής από τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης της. Ούτε η αστυνομία ούτε το FBI μπορούν να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους την αδίκησαν. Τότε ο Κλέι, πρώην πράκτορας, μέλος τώρα μιας πανίσχυρης μυστικής οργάνωσης, γνωστής ως ’’Οι Μελισσοκόμοι’’ αναλαμβάνει να απονείμει δικαιοσύνη. Φυσικά οι Μελισσοκόμοι πρέπει να εργάζονται εκτός του συστήματος για να προστατεύσουν την ’’κυψέλη’’ τους.

Ο Τζέισον Στέιθαμ είναι ο μεγάλος κληρονόμος των σύγχρονων ταινιών δράσης και άξιος συνεχιστής του Σταλόνε ή του Βαν Νταμ, είναι λείος αλλά συμπαγής και μυώδης, απόλυτα πιστευτός ως ένα άτομο ικανό να καταστρέψει ομάδες δολοφόνων. Είναι ένας θανατηφόρος και αμείλικτος τιμωρός με μια αποστολή που θα πετύχει με οποιοδήποτε κόστος.

Οι μάχες εδώ δεν είναι ιδιαίτερα εφευρετικές, αλλά αντίστοιχα οι δολοφονίες είναι απολαυστικά βάναυσες και συχνά απροσδόκητες. Το σενάριο είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να βυθίζει τον Κλέι, όλο και βαθύτερα στο δίκτυο της εγκληματικής οργάνωσης με την οποία έρχεται αντιμέτωπος και ν’ αποκαλύπτει διαρκώς περισσότερες πληροφορίες, την ώρα που η δράση γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή αλλά κι εξίσου απαιτητική.

Ανδρέας Κουταλάς
Το  κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα popitandmovieon.gr

Smart Search Module