Μενού

AMERICAN CARNAGE - Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

2082 2

Στην καπιταλιστική κοινωνία τί θέση έχει ο παράνομος μετανάστης; Είναι μόνο μια ψηφίδα στην τροφική αλυσίδα; Περισσότερες ερωτήσεις, λιγότερες απαντήσεις από το «American Carnage».

Μετά την απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης να συλλάβουν τα παιδιών των μεταναστών που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, τους προσφέρεται (για να μην απελαθούν) η ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντικά κοινωνική εργασία σε φροντίδα ηλικιωμένων. Μόλις μπουν στη νέα δομή, οι εθελοντές ανακαλύπτουν ότι ο κυβερνήτης και ο επόπτης της εγκατάστασης έχουν «μαγειρέψει» μια τρομακτικά διεφθαρμένη συνωμοσία που θέτει σε κίνδυνο τους νέους και τους ηλικιωμένους.

Στην καπιταλιστική κοινωνία τί θέση έχει ο παράνομος μετανάστης; Είναι μόνο μια ψηφίδα στην τροφική αλυσίδα; Το «American Carnage», με χιούμορ -αλλά και πολλές αμηχανίες- προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Ανώτερη του μέσου όρου ταινιών του είδους, καταπιάνεται με μια πολυδιάστατη ιστορία, χρησιμοποιώντας τρόμο και συμβολισμό ως μέσο αφήγησης. Ενδιαφέρουσα ανατροπή που, σε αντίθεση με τις εξυπναδίστικες σκηνές δράσης, προδίδει πρόθεση αξιοποίησης της Οργουελικής ιδέας.

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ertnews.gr

Smart Search Module