Μενού

ΜΙΑ ΤΟΥ... ΨΕΥΤΗ - Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος

1818 4

Κωμωδία τσακωμένη με το χιούμορ, η οποία αφήνει στην άκρη τις όποιες ξεχωριστές ιδέες για να αναμασήσει κλισέ, ανέκδοτα και γλυκανάλατα ευφυολογήματα.

Ένας παθολογικός ψεύτης έρχεται αντιμέτωπος με τα παράλογα ψέματά του, όταν ξαφνικά όλα τα απίθανα πράγματα που έχει πει γίνονται πραγματικότητα. Σα να μην έφτανε αυτό, σύντομα αντιλαμβάνεται πως εξαιτίας του δεν απειλείται μονάχα το δικό του μέλλον αλλά και εκείνο των συναδέλφων του, αφού τα ψέματά του απειλούν την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας που έχει ανάγκη η εταιρεία όπου εργάζεται.

Με μοναδικό ξεχωριστό εύρημα την παρέμβαση εκπροσώπων της "Θείας Δίκης" για να συνετίσει τον αθεράπευτα ψεύτη πρωταγωνιστή, η τσακωμένη με το χιούμορ κωμωδία απηχεί το πνεύμα του "Ψευταρά" (Τομ Σάντιακ, 1997), χωρίς να έχει έστω λίγη από την κωμική φλέβα ενός Τζιμ Κάρεϊ, αφού εδώ ο σταρ Ταρέκ Μπουνταλί είναι ανεπαρκής σε επίπεδο τόσο ερμηνείας όσο και δυναμισμού. Αλλά και αφηγηματικά, όταν ο ήρωας καλείται να διεκδικήσει α λα "Πινόκιο" την άφεση των αμαρτιών του, οδηγείται σε ένα τόσο προβλέψιμα γλυκανάλατο φινάλε που εύχεσαι να ήταν… ψέμα.

Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athinorama.gr

Smart Search Module