Παρά τις αντίξοες, για τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, συνθήκες, το Φεστιβάλ της Δράμας ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων. Ανάμεσά τους και αυτό της Π.Ε.Κ.Κ., παρά τους επίσης κόντρα ανέμους των ημερών - και όχι μόνον αυτούς που πνέουν από τη μεριά των ιών.

Το ευχάριστο είναι ότι σημαντικός αριθμός μελών μας έδωσε το "παρών", τόσο στις αίθουσες όσο και στην ετήσια συνεδρίασή μας. Εκεί, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε το βραβείο να δοθεί στην ταινία "Goads" της Ίριδας Μπαγλανέα.

Η ανακοίνωση του βραβείου έγινε με βίντεο -όπως ακριβώς το έπραξε και η FIPRESCI- και απονεμήθηκε στην αίθουσα του Ωδείου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή λήξης, ενώ αντίθετα πολλά από τα υπόλοιπα βραβεία δόθηκαν σε ειδική τελετή το μεσημέρι του Σαββάτου. Συνεπώς, αντί για γραπτή παράθεση του σκεπτικού μας, ως είθισται, παραθέτουμε το βίντεο της ανακοίνωσης, όπως παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ.

 

Επικαιρότητα

Τελευταία άρθρα

cine critic

Η κινηματογραφική κριτική

Η κινηματογραφική κριτική(και η ιδεολογία του κινηματογραφικού έργου) Σε αυτό το άρθρο επιθυμώ να συνεχίσω ορισμένες σκέψεις μου περί της κινηματογραφικής κριτικής σε σχέση με την ιδεολογία του… Περισσότερα
staxtes

Οι στάχτες μιας αγάπης

«Οι στάχτες μιας αγάπης» του κινέζου σκηνοθέτη Ζία Ζανγκέ “Οι στάχτες μιας αγάπης” του σπουδαίου, του καλύτερου και πιο φορμαρισμένου σήμερα Κινέζου… Περισσότερα
Επιστροφή στην κορυφή